Koffiehuis -Feestlocatie-Bloemenpluktuin – en meerGeluk is de kunst om een boeketje te maken met bloemen uit je naaste omgeving

( auteur onbekend)

Droom weg tussen geuren en kleuren, hommels en vlinders rechtstreeks in de tuin tussen al die mooie bloemen. Kom zelf de mooiste bloemen plukken heerlijk in de buitenlucht. Zet jezelf eens in de bloemetjes of schenk een vriend je eigen bloemencreatie. 

Onze bloemen worden op natuurlijke wijze in volle grond en in de openlucht gekweekt. Wij volgen het ritme van moeder natuur. Die beslist wanneer er bloemen tot bloei komen en wanneer de tuin even tot rust moet komen na een hevig onweer of langdurige hitte.  Deze aanpak zorgt ervoor dat elke bloem, uniek gevormd is door de natuur. Soms met een blaadje met een gaatje of een kromme stengel, maar dat maakt de bloem niet minder mooi.
De vele verschillende bloemen bloeien van eind maart tot en met september. Omdat de bloemen vers geplukt worden, staan ze langer in de vaas. Een bezoekje aan de pluktuin Anna-Belle is ook leuk voor kinderen! Ze kunnen namelijk helemaal zelfstandig de bloemen plukken die ze leuk vinden.

Praktisch

Wij opteren voor een onbemande tuin. Het biedt je de vrijheid om te komen plukken wanneer je het beste past (van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 20u).
In ruil vragen wij eerlijkheid bij betaling, respect voor de tuin en een beetje zelfstandigheid bij het plukken. Je betaalt 80 cent per stengel die je plukt. Pluk je 10 stengels, dan betaal je 8 euro. Breng als je kan pasgeld mee (er staat een spaarvarken op de werktafel). Betaling via payconiq is ook mogelijk.
Wij zorgen voor een werktafel met mandjes en schaartjes om de bloemen netjes af te knippen, hierna kan de zoektocht naar de mooiste bos bloemen beginnen.
Zorg voor de planten door de bloemen niet tot aan de grond af te knippen, zo kunnen ze opnieuw groeien en bloeien.
Bij warm weer kom je het beste in de avond plukken, zo kan je je bloemen langer houden.